OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Kup Mađarske, 5. mart 2011
Budimpešta, Sportska hala Törekvés

Prema najavama, KSO "Feniks" je 5. marta učestvovao na četvrtfinalnim utakmicama Kupa Mađarske 2011. Po dve ekipe iz grupa nastavljaju final-four takmičenje u Debrecenu 10. i 11. marta.

 

U grupi A su se takmičile 1, 2. i 7. ekipa iz prvenstva, sa pridodatom ženskom reprezentacijom Mađarske, koja je bila i domaćin prve faze Kupa.

Grupa A

Piremon SE (Nyíregyháza)
Sprint SC (Szombathely)
Hamburger SE (Nagykanizsa)
Törekvés SE (Budapest)

U grupi B su se takmičile ekipe plasirane od 3. do 6. mesta u prvenstvu. Time su utakmice u našoj, B grupi, bile mnogo neizvesnije.

Grupa B

Mozdulj SE (Vác)
Feniks KSO (Kikinda)
Humanitás SE (Tatabánya)
Csakazért SE (Szeged)

Za prolazak u narednu fazu bi, verovatno, bilo dovoljno savladati dva tima koja smo i inače pobeđivali.

Humanitás je naš ljuti "protivnik po meri". Do sada nije bilo utakmice protiv njih koju nismo odigrali u maksimalnom mogućem broju setova i uvek za nijansu izlazili kao pobednici.

Zamalo, ali se ovog puta to nije desilo. Tatabanjci su, najzad, i pored naše meč lopte, uspeli da preokrenu svoj poraz u pobedu.

Humanitás SE - Feniks KSO 3:2 (25:22, 17:25, 30:32, 25:21, 16:14)

- Poraz u prvoj utakmici je manje-više značio i izgubljenu nadu za povoljan plasman, ali Segedinci su bili tim koji je imao najmanje šanse za to u grupi, bar na papiru.

Pobedama nad Feniksom i Humanitás-om su, ipak, uspeli. Segedin je veliki grad, sa velikom bazom igrača, i ne retko se pojavljuje sa timom koji ni ne liči na onaj sa prethodnog takmičenja. Ovaj sastav je bio dobro ukomponovan, stabilan, i izdržao je dve teške i neizvesne utakmice, i plasirao se kao drugi u grupi i u final-four. Nama je izgleda nedostajalo više samopouzdanja da iskoristimo svoje šanse i da izađemo kao pobednici. Prosto - bili su bolji ovog puta i sportski im čestitamo.

Feniks KSO - Csakazért SE 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 24:26)

Ovde ne mogu, a da ne spomenem odsustvo Željka Anđelova, jednog od nosećih stubova naše ekipe. Nijansa koja je nedostajala za pobede u ovim dvema utakmicama možda leži baš tu. Po preporukama doktora i nažalost, njegovo odsustvo će biti takvo da ćemo morati da se na njega naviknemo. Želimo mu dobro zdravlje i brz oporavak.

Posle duplog velikog razočaranja sledila je utakmica protiv objektivno najjačeg protivnika, Mozdulja. Nije nam bilo pomoći.

Mozdulj SE - Feniks KSO 3:0 (25:18, 25:15, 25:14)

- Na kraju smo odigrali utakmicu za 7. mesto na kupu protiv, takođe, četvrtoplasirane ekipe iz grupe A. Laka pobeda protiv ženske reprezentacije Mađarske nam je donela utešno 7. mesto.

Törekvés SE - Feniks KSO 0:3 (6:25, 5:25, 16:25)

Ostale rezultate možete videti na: http://www.uloroplabda.hu.

Igrali


Stoje: Marić, Selak, Brandić, Đuričin, trener Dragin
Čuče: Janjatović, Zavišin, Herceg, Golijanin

 

Slike sa turnira