OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

"Promocija sedeće odbojke invalida Novi Sad 2013"
15. jun 2013.

Ovaj događaj je organizovalo "Udruženje SPORT ZA SVE, RELAKS", uz pomoć sportske uprave grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, praktično kao nastavak naše prošlogodišnje inicijative.

 

Uporni u nastojanjima da pokrenemo sportsku javnost na poznatu temu, pomogli smo organizaciju i učestvovali na međunarodnom turniru pod nazivom "Promocija sedeće odbojke invalida Novi Sad 2013". Deo zahvalnosti za učešće na ovom turniru dugujemo i Mađarima. U momentu kada smo već prežalili ovaj turnir, pomogli su nam odlaganjem poslednjeg kola Prvenstva u Budimpešti, koje se terminski poklopilo sa turnirom u Novom Sadu.

Uloženi su veliki napori da se ovaj turnir organizuje, a daleko najveći teret je nosio g-din Sitarević. Bez njegovog ogromnog entuzijazma i višemesečnog rada ovaj turnir sigurno ne bi mogao biti održan.

Rekli smo prošlog puta da zbijamo redove i da napredujemo sa stanovišta promocije, ali definitivno to ide dosta sporo i teško. Ponadali smo se bar blagom napretku nakon odjeka našeg turnira, ali je odziv posetilaca ostao vrlo skroman. Nije pomogla ni činjenica da će na turniru učestvovati novi član Super lige R. Srpske (OKI Derventa), novi član Premijer lige BiH (OKI Brčko), naša malenkost prvak R.Srbije (OKI Feniks) i Novom Sadu najbliži komšijski klub (OKI Serva, B.Palanka).

 


 

Nije pomoglo profesionalno oglašavanje turnira na svim medijima. Za vas je zgodno da prenesemo "samo" neke veb-oglase:

Odigrano je šest utakmica, po bod sistemu (svako sa svakim). Najbolji su bili Brčaci, za njima Dervenćani, pa Kikinđani i na začelju, očekivano Palančani. Bačka Palanka, na žalost ne napreduje u svom igračkom nivou, pa su njihove utakmice imale unapred poznati ishod. Ostale tri utakmice su bile potpuno druga priča. Neizvesne, napete, zanimljive, pune rezultatskih klackalica i prelamanja na samom kraju. Ne vredi mnogo ni da opisujem, treba to gledati i... videti. U stvari, to je bila suština: da prikažemo igru! Naš tim je izvukao najdeblji kraj iz ovog "tromeča" sa skoro svim setovima izgubljenim na razliku. Onaj jedan set koji nije bio takav se završio sa poenom više od minimalna dva poena razlike, 22:25.

 


 

Neiskustvo mladih novosadskih sudija u ovom sportu je unekoliko doprinelo podizanju tenzije. Tako su se u ključnim momentima desile neželjene sporne situacije i prelomljeno je (...) onako kako je prelomljeno, drugarski i sportski. Što se njih tiče, to je prosto tako i puno im hvala im za uloženi napor. Sve je to sport i sa tim se možemo pomiriti, ali smo jednostavno ostali bez obe pobede u dve tesne utakmice.

Trofeji i priznanja su dodeljeni uz prijatno druženje u restoranu "Barutana", s one strane Dunava. Priznanje za doprinos odbojkaškom sportu je dodeljeno g-dinu Srđanu Iliću i g-dinu Rajku Kijcu. Vrli domaćin Amir Sitarević - Sića je u ime udruženja "Sporta za sve Relaks" primio poklone zahvalnosti od kapitena klubova sa obeležjima gradova iz kojih su došli.

 



 

Kratki izveštaj organizatora sa fotografijom svih učesnika je ovde.

Ostaje nam da i dalje radimo sa istim ciljem, da zajedno sa ljudima koji pomažu i podržavaju ovu priču, ponovimo ovo i 2014. godine i 2015. i 2016. i dokle god to bude trebalo.

Pozdrav! Ako ne i pre toga, vidimo se u junu iduće godine.