OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prva liga Republike Srpske u sedećoj odbojci (SSOIRS)
2. kolo, sezona 2013/14.
Kikinda, sala o.š. "Vuk Karadžić", 17. novembar 2013.

Jedini vikend u kom je naš tim igrao utakmice u Kikindi je bio ovaj. U subotu smo potvrdili svoj primat u Vojvodini, a na toj stranici je i najava ovih utakmica. Već narednog dana su nas čekale mnogo jače utakmice u Prvenstvu R. Srpske protiv banjalučkih timova, Borca i Krajišnika.

 

Utakmice protiv "Borca" su poslastica i za gledaoce i za igrače već od starta takmičenja u ligi Srpske (v. ovde, ovde i ovde).

Pre početka programa nas je pozdravio direktor firme A.S.A. Kikinda d.o.o., g-din Ilija Rajić. Ovom prilikom je uručio poklone u saradnji sa Opštinom Kikinda. Čestitao je klubu na osvojenom Prvenstvu Vojvodine i poželeo puno sreće u daljem takmičenju i radu. U ime OKI Feniks su po garnituru plavih i belih sportskih majica sa obeležjima A.S.A. d.o.o. i OKI Feniks primili kapiten Brandić Dragiša i predsednik Dragoslav Đuričin. Drago nam je da smo se dobrom igrom i pobedama zahvalili za ove poklone.


Gornji red: G-din Rajić; Milošev, Setorić, Anđelov, Đuričin, trener Dragin
Donji red: Vlajkov, Golijanin, Brandić, Budurin i Zavišin.

 

Rezultati:

OKI "Feniks" : IOK "Borac"  3:1 (26:24, 26:24, 10:25, 25:21)

Feniks je, dakle, dva prethodna duela dobio vrlo tesno, oba puta u pet setova. I ovog puta se igralo za svaku loptu i za svaki poen, ali je ova važna pobeda, protiv direktnog konkurenta za najvišu poziciju, ostvarena u četiri seta. Borac ima vrlo uigranu ekipu koja ima dosta više iskustva od nas. Zaista nam je bilo vrlo teško da održimo nivo igre tokom cele utakmice i da izađemo kao pobednici. Naša neznatna prednost je bila domaći teren, sala na koju smo navikli. Prvi sudija S. Kuzmanović je ovu važnu utakmicu odsudio na vrlo visokom nivou, držao konce tokom cele utakmice i primedbi zaista nema(m). Nadam se da su domaće sudije pokupile neke tajne zanata.


 

IOK "Borac" : KSO "Krajišnik" 3:0 (25:10, 25:23,25:18)

Krajišnicima je trebalo malo više vremena da se poštenije zagreju, pa su se tek u drugom setu jače suprotstavili Borcu. Nije puno nedostajalo da se i ova utakmica produži četvrtim setom. Međutim, dosta teško bi se moglo desiti da Krajišnik učini nešto više protiv objektivno jače komšijske ekipe. Za to "nešto više" je neophodno i malo sportske drskosti.


 

OKI "Feniks" : KSO "Krajišnik" 3:0 (25:17, 25:9, 25:15)

Pobeda Feniksa nad Krajišnikom je bio logičan sled događaja, ali je to moralo da se pošteno odradi na terenu. Momci sa druge strane nisu naivni i ne bave se ovim sportom od juče. Murinjo je sa klupe dobro dozirao naš tonus i koncentraciju tokom utakmice i pobeda je ostvarena sigurno i bez trzavica.


 

Ovo su vrlo važne pobede kojima ističemo svoju kandidaturu za najviši plasman u ligi. Tako smo pred kraj jesenjeg dela lige jedini tim bez poraza, a u jesenjem delu prvenstva nam ostaje još utakmica protiv tima iz Laktaša.

Ovaj naslov možda zbunjuje, ali u pitanju su vezane vesti.

 

 

Odeljak za foto-manijake

Kao što ste verovatno primetili, naš fotograf kao da je jedva dočekao ovaj vikend da se malo razmaše. Galerija sa ovog događaja je zaista vredna pažnje, kao i prethodna.