OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

7. međunarodni turnir u sjedećoj odbojci
"Bugojno Open 2015"
Hala Bugojno, 23. maj 2015.

 

Bugojno open je po sedmi put održan u sklopu manifestacija koje se održavanju povodom 20. maja, dana opštine Bugojno. Učesnici su bile tri ekipe iz BiH i po jedna iz R.Srpske, R.Hrvatske i R.Srbije.

 

Domaćin neretko promeša karte i promeni spisak učesnika, ali je naš tim uz Laktaše postao redak stalni gost turnira od 2012. godine na ovamo. Većina ostalih koordinata su poznate: uobičajeno vrlo jak turnir, put je vremenski sigurno najduži na koji se redovno upuštamo, spavanje i završna svečanost su obezbeđeni u prijatnom motelu Heko (sa jednim čudnim detaljem), sudije su poznate, igra se na jednom terenu u Bugojanskoj dosta hladnoj hali, ali su zato gostoprimstvo i kafa pravi topli, bosanski.

 



 

Sa svečanog otvaranja:

 




 

Raspored odigravanja prema biltenu: bilten_bugojno_open_2015.pdf

Rezultati:

1. OKI Feniks - IOK Maglaj-Index        0:2 (18:25, 22:25)

Prvu utakmicu u grupi smo izgubili od ekipe iz Maglaja (0:2). Neiskusno smo podlegli požurivanju da što pre počnemo. Zaista ne želim da nagađam šta bi bilo da smo uspeli da dovoljno zagrejani uđemo u utakmicu, ali pretpostavljam da ne bismo otišli na prvi tajm aut na 1:7. Nakon toga smo igrali poen za poen.

 


 

2. OKI Split - OKI Vitez                0:2 (15:25, 15:25)
3. OKI Feniks - OKI Laktaši             2:1 (19:25, 25:23, 15:12)

Želja za igrom i dokazivanjem nam je pomogla da istrajemo posle poraza u prvoj utakmici i gubitka prvog seta. Pobedom nad ekipom iz Laktaša smo zauzeli drugo mesto u grupi i tako ostali u borbi za plasman.

4. OKI Vitez - KSO Iskra                0:2 (23:25, 17:25)
5. OKI Split - KSO Iskra                0:2 (16:25, 15:25)
6. IOK Maglaj-Index - OKI Laktaši       2:0 (25:13, 25:21)

Za 5. mesto:

OKI Split - OKI Laktaši    2:0 (25:23, 25:12)

Za 3. mesto:

OKI Feniks - KSO Vitez     2:1 (17:25, 25:18, 15:13)

U utakmici za treće mesto smo se suočili sa ekipom Vitez iz istoimenog grada. Ova ekipa je, takođe, prvoligaš BiH, ima u svom sastavu nekoliko bivših igrača iz Premijer lige, pa čak i igrača koji je sa reprezentacijom BiH osvojio zlato na Paraolimijadi pre tri godine. Ishod ove utakmice je za mnoge prisutne bio unapred poznat, ali se nismo predavali ni posle lako izgubljenog prvog seta. Iznenadili smo protivnike u drugom setu vrlo angažovanom igrom i uzvratili istom merom. U trećem smo uspeli da održimo nivo igre i nekoliko poena prednosti stečenih na početku seta i da tako pobedimo znatno iskusniju ekipu Viteza.

Možda je sreća da smo neke činjenice o protivniku saznali tek posle ove utakmice. U dosadašnja tri učešća na ovom turniru smo bili zadovoljni ukoliko uspemo da dobro igramo i da pružimo otpor nadmoćnim protivnicima. Ovo je prvi put da smo ušli u borbu za plasman i srećom, iskoristili smo to na najbolji mogući način. Moram da priznam da se ni ovog puta nismo previše nadali nekom uspehu, ali ni jednog momenta nismo odustajali i, eto, isplatilo se.

Poraženi smo u prvoj utakmici, u drugoj smo protiv Laktaša izgubili prvi set i uspeli smo da preokrenemo utakmicu u svoju korist, a u takmici za plasman je scenario bio isti. Bronzana medalja i treće mesto sa ovog turnira su nam zbog svega toga posebno dragi. To je naša prva medalja osvojena u BiH, prva sa plavo-žutom trakom. Treba reći da smo iz objektivnih razloga otišli nekompletni, pa su "rezervisti" Setorić, Budurin i Marić izvrsno preuzeli uloge odsutnih prvotimaca i ravnopravno sa igračima iz postave zaradili ovaj plasman.

 

 

Uzgred, na najteži mogući način smo ostvarili svoj plasman na turniru. Samo finale se igralo na tri dobijena seta, ali smo i pored toga mi odigrali najviše setova.

Finale:

KSO Iskra - IOK Maglaj-Index    3:0 (25:15, 26:24, 25:22)

Domaćin KSO Iskra, sada i definitivno povratnik u Premijer ligu BiH, očekivano je završio turnir na prvom mestu. Oni su u finalnoj utakmici savladali svog prvoligaškog konkurenta iz Maglaja.

 


 

Plasman VII međunarodnog turnira Bugojno open 2015

1. KSO Iskra, Bugojno
2. IOK Maglaj-Index, Maglaj
3. OKI Feniks, Kikinda
4. KSO Vitez, Vitez
5. OKI Split, Split
6. OKI Laktaši, Laktaši

Feniks je u Bugojno otišao u sastavu: Brandić, Budurin, Đuričin, Marić, Mihaljčić, Milošev, Setorić i Zavišin.

 

Dodela pehara i medalja:

 



 

Pozajmljeni snimak vitrine KSO Bugojno:

 

 

Iz medija o turniru:

 

 

bug.ba
bugojnosport
24sata.info
vjesti.ba