OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Prvenstvo Republike Mađarske u sedećoj odbojci 2014/15
(Tesco Ülőröplabda Magyar Bajnokság 2014/15)
Play off, 3. kolo, nedelja, 07. jun 2015.
Budapest, OORI, Szanatórium u. 19

Završno kolo play offa Bajnokšaga, tri vodeća tima su na razmacima od po 5 bodova, a samo četvrti bez nade za bolji poredak, sala OORI u delu grada poznatom kao Budakeszi.

 

Metropola na Dunavu, dominantna zgrada Parlamenta, bazilika Sv.Stefana, Széchenyi Lánchíd, Margit-sziget, grad bogate istorije, sporta, muzike, vina, hrane i još mnogo čega, glavni grad Mađarske, Budimpešta. U ranijim izveštajima smo postavili neke fotke iz Váci ulice, fotke sa statuom Slobode na Sv. Gelertu i ambasade R.Srbije sa Trga heroja. Koliko god puta da dođete ovde...

 

 

Khm! Dan D, dan odluke, play off 3/3, učesnici poznati.

 

Pre toga da bacimo pogled na tabelu posle prethodnog 2. kola. Jasno ja da je najbitnija pobeda protiv direktnog konkurenta iz Vaca, a ostalo je domen teorije (i) zavere. U glavama su nam bile razne računice, vraćali smo gorke uspomene iz prošlogodišnjeg završnog kola i nadali se da se istorija neće ponoviti. No, raspored utakmica koji smo dobili par dana pred put je bio ohrabrujući, zaista mu se nije moglo ništa zameriti.

Da krenemo redom:

1. Piremon SE - Mozdulj SE  3:0

Piremon je bio ubedljiv.

2. OKI Feniks - Sprint SC   3:0

Feniks, takođe, ubedljiv. Nakon ove utakmice je drugo mesto zagarantovano! Raspoloženje se raširilo ekipom i posle je bilo lako igrati.

 





 

3. Piremon SE - Sprint SC   3:1

Piremon je dobio prvi set. Utakmica se odvija u očekivanom smeru i brzo. Počeli smo polako da se zagrevamo za utakmicu protiv Mozdulja. Međutim, Sprint dobija drugi set, prvi set u četvrtoj utakmici protiv Piremona ove sezone. Šta im bi? Sa jedne strane se pojavilo blago razočaranje zbog dodatnog seta čekanja, a sa druge iskra nade u mogućnost osvajanja čak i prvog mesta u slučaju pobede Sprinta! Tja! Glupost! Piremoni su brzo raspršili te misli i sada je kompletan poredak konačan.

 



 

4. OKI Feniks - Mozdulj SE  3:0

Koncentraciju smo držali tokom cele utakmice, sigurna pobeda u utakmici koja je na papiru mogla odlučivati o drugom mestu.

Ova utakmica je snimljena i objavljena u video galeriji.

 


 

5. Mozdulj SE - Sprint SC   3:0

Susret dve umorne i nezainteresovane ekipe je dobio Mozdulj.

6. Piremon SE - OKI Feniks  3:2

Meč dve najbolje ekipe je stavljen na sam kraj, samo za prave i strpljive sladokusce. Nastavili smo da igramo izuzetno dobro, kao u bajci. Dobili prva dva seta, nismo verovali da nam tako dobro ide. Ali ni protivnik nije ekipa koja se lako predaje, i nije slučajno to što su najbolji. Nama je ponestalo snage, a onda se i igra raspala. Prikupili smo se tek u petom setu, ponovo zaigrali i imali 7:4 i 11:10. No, pokazalo se da to nije dovoljno. Čestitamo novim i starim prvacima! Zasluženo, nema šta!

 


 

Ovaj meč je, takođe, postavljen u video galeriju, mada nije kompletan; ocenili smo da je ipak vredan analize.

Tabela, Bajnokság 2014/15

1. Piremon SE (Nyíregyháza) 16 14 44:8  42
2. OKI Feniks (Kikinda)     16 11 39:15 36
3. Mozdulj SE (Vác)         16 8  30:25 27
4. Sprint SC (Szombathely)  16 5  17:34 15

Dodeli medalja i pehara su prisustvovali samo zlatni i srebrni:

 


 

U istoj sali je prethodnog dana odigrano i treće kolo Donjeg doma.

 

 

Kao i obično, očekujemo objavu zvaničnog izveštaj sa tabelom na hunvolley.hu.

Lokalne novine od nedavno izlaze samo u ćiriličnom izdanju:

 

 

Igrali: Anđelov, Brandić, Budurin, Đuričin, Golijanin, Herceg, Marić, Mihaljčić, Milošev, Vlajkov i Zavišin.
Ovog puta odsutni: Dragan i Setorić.

I na kraju, trener: Branislav Dragin, Baja, aka José Mourinho ili, ako više volite mađarsku varijantu, naš Gusztáv Sebes.