OKI "Feniks" Kikinda - Vesti

Szombathely, Farsang Kup Mađarske, 3.3.2012.

Ovo je bilo prvo učešće pod novim imenom OKI "Feniks" i postignut je sjajan uspeh: osvojeno je drugo mesto na Farsang Kupu.

 

Prošle 2011. godine se nismo proslavili, ali ove godine se nismo dali iznenaditi.

Ovde je zgodno da demantujemo vesti iz lokalnih novina u kojima je objavljeno da smo prošle godine osvojili ovaj kup.

  

Od Kikinde do Sombathelja ima oko 480 km, kao i do Niređhaza, ali na suprotnu stranu. Najstariji grad Mađarske se nalazi blizu zapadne obale bivšeg Panonskog mora, tj. u plićaku.

Utakmice sa terena A:

1. Czakazért SE - Sprint SC  0:3
2. OKI Feniks - Mozdulj SE  2:3

Iskustvo nas uči da nam prva utakmica određuje krajnji ishod. Igrala se prava muška odbojka, sa puno lepih akcija, borbe za svaku loptu sa stizanjem "nemogućih" lopti, sa dugim nadigravanjima i sa puno obrta. Imali smo oba puta vođstvo u setovima, prednost i u četvrtom i u petom setu, ali je Vác uspeo da nas pretekne u poslednjim trenucima borbe. Reklo bi se, finale pre finala.

Ne divanimo baš mnogo mađarski, kao ni oni srpski, ali smo razumeli utisak kapitena Váca kroz pantomimu: pokazao je kažiprstom na našu i njihovu ekipu, a zatim pružene prste obe ruke jednu prema drugoj, imitirajući kolebanje pokazivača vage... Zaista! Bila je nijansa u pitanju. 1 gram na tasu.

3. Mozdulj SE - Sprint SC  3:1
4. OKI Feniks - Czakazért SE  3:1

Pobeda našeg tima nije dolazila u pitanje, bez obzira na izgubljeni set. Međutim, tako je potrošena toliko potrebna snaga za završni okršaj protiv domaćina.

5. Sprint SC - OKI Feniks  2:3

Koliko god da smo se mi osećali moćnije na terenu od protivnika niti rezultat to potvrđuje, niti je bilo realno. Pomenuta izgubljena energija je nedostajala, ali je želja za pobedom prevagnula. Sprint je definitivno ozbiljna, jaka ekipa, ali smo ovaj peti set uspeli da okrenemo u svoju korist. Odlična utakmica.

6. Mozdulj SE - Czakazért SE  3:0

Kup Mađarske je ove godine postavljen na mesto tradicionalnog Farsang kupa, uz adaptaciju. Do toga je došlo zbog problema sa finansiranjem i razmiricama u mađarskom savezu sedeće odbojke, zbog kog se nije pojavio ni tim iz Niređhaza. Na terenu B su igrale slabije plasirane ekipe iz mađarskog prvenstva i ženske ekipe Segedina i Budimpešte.

Krajnji poredak je bio sledeći:

1. "Mozdulj SE" - Vác
2. "OKI Feniks" - Kikinda
3. "Sprint SC" - Szombathely
4. "Csakazért SE" (F) - Szeged
5. "Humanitás SE" - Tatabánya
6. "HOSC" - Budapest
7. "Törekvés SE" - Budapest
8. "Hamburger SE" - Nagykanizsa
9. "Csakazért SE" (N) - Szeged

 

Vicešampioni Farsang Kupa Mađarske 2012



Stoje: Milošev, Đuričin, Zavišin, trener Dragin
Sede: Brandić, Golijanin, Herceg, Anđelov

...a domaćini su nam u pauzi utakmica poslužili dobri, stari i kod nas već zaboravljeni obrok: 'leba i masti, pa još sa lukom i paprikom odozgo. Mmm!

 

Ovu vest možete pogledati i na drugim mestima

Izveštaj na zvaničnom sajtu ECVD

 

Slike sa turnira